6938 307670 info@reflexdp.gr Δούσμανη 24, Γλυφάδα

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ

Τι είναι η ρεφλεξολογία

ΠΕΛΜΑ ΑΝΑΤΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Η Ρεφλεξολογία είναι μια φυσική μέθοδος που εφαρμόζεται ασκώντας πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία στα χέρια και στα πόδια. Τις περισσότερες φορές γίνεται στα πέλματα.

Στο πέλμα, υπάρχουν σημεία που αντιστοιχούν σε πολλά όργανα και συστήματα του σώματος. Αυτά τα σημεία είναι κατανεμημένα με τέτοιο τρόπο, σαν να βλέπουμε τον ανατομικό χάρτη του σώματος. Έχοντας όλο το σώμα να αντικατοπρίζεται στο πέλμα, η μέθοδος παραδίδεται συνολικά στον οργανσιμό, με δυνατότηα να εφαρμοστεί για όλα τα συστήματα . Βασίζεται στην αρχή των ζωνών και ενεργεί προκαλώντας μια ακούσια διέγερση αντανακλαστκών σημείων, με σκοπό την βελτίωση πασχόντων οργάνων.

Εν απουσία οποιασδήποτε ασθένειας ή ανισορροπίας, η Ρεφλεξολογία μπορεί να θεωρηθεί πολύ αποτελεσματική στην διατήρηση της καλής υγείας και στην πρόληψη.

Πως Λειτουργεί;

Δουλεύοντας μια τεχνική πίεσης και μάλαξης στα πέλματα

Η Ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος που μέσω της εφαρμογής διαφόρων πιέσεων στα άκρα μας, ενεργοποιεί το ανοσοποιιτικό σύστημα. Τα αποτελέσματα που έχουν διαπιστωθεί απο την αγωγή αυτή πάνω σε πλήθος ασθενειών, έχουν οδηγήσει τους ερευνητές στην περεταίρω διερεύνηση της μεθόδου.

Βασίζετε στην αλληλεπίδραση αντανακλαστικών σημείων που βρίσκονται στα άκρα μας, χέρια και πόδια, τα οποία αντανακλούν σε διάφορα όργανα και συστήματα στον οργανισμού μας, με απότερο σκοπό την βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού μας. Λόγο των αποτελεσμάτων που παραδίδει στον οργανισμό μας, εδω και αρκετά χρόνια έχει αρχίσει να μελετάτε παγκόσμια η λειτουργία της, καθώς είναι μια υποστηρικτική μέθοδος χωρίς παρενέργειες, με επιθυμητά ως προς τον οργανισμό αποτελέσματα.

Ιστορία της ρεφλεξολογίας

Η Ρεφλεξολογία είναι μια τέχνη των αρχαίων χρόνων. Παρόλο που δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία για τις ρίζες της, σε Αιγυπτιακό τάφο στην Σακκάρα το 2500 π.Χ. βρέθηκε απεικόνιση ανδρών που κάθονται και δέχονται μάλαξη σε χέρια και πόδια. Στην ιερογλυφική γραφεί ο δέκτης έλεγε «Μην με πονέσεις» και ο άνθρωπος που παρέδιδε την μέθοδο του απαντούσε «Θα ενεργήσω έτσι που θα με επαινείς».
Το 1582 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο σχετικά με την Ζωνοθεραπεία στην Ευρώπη από δυο εξέχοντες γιατρούς τους Dr. Adamus και Dr.Atatis. Σε σύντομο χρονικό διάστημα δημοσιεύτηκε ένα βιβλίο από τον Dr. Bell στο Λονδίνο. Στην Γερμανία και στην Ρωσία ερευνούσαν παρόμοιες έννοιες με διαφορετική προσέγγιση. Λιγα χρόνια μετά, ένας γιατρός με το όνομα William H. Fitzgerald, παρουσίασε μια ιδέα την οποία ονόμασε Ζώνο-Ανελγησία ή Ζώνο- Θεραπεία. Η Ζώνο-Ανελγησία ήταν μια μέθοδος που ανακούφιζε τον πόνο δια μέσου πιέσεων σε συγκεκριμένα σημεία σε όλο το σώμα. Το 1913 ο Fitzgerald χώρισε το σώμα σε 10 κάθετες ζώνες, 5 σε κάθε πλευρά που ξεκινούσαν από το κεφάλι και κατέληγαν στα δάκτυλα χεριών και ποδιών, μπρος και πίσω. Κάθε σημείο του ανθρωπίνου σώματος εμφανίζεται σε μια από τις 10 ζώνες και κάθε ζώνη έχει ένα ανακλαστικό σημείο στα χέρια και στα πέλματα. Ο Fitzgerald και ο συνεργάτης του Dr. Edwin Bowers, απέδειξαν ότι εφαρμόζοντας πίεση σε κάποιο σημείο του σώματος, μπορεί να προκαλέσουν αναισθησία ή να μειώσουν τον πόνο σε κάποιο αντίστοιχο σημείο, ενώ το 1917 δημοσίευσαν το βιβλίο «Relieving Pain at Home», που εξηγούσε την ζωνοθεραπεία και στο μπροστινό μέρος του βιβλίου έγραφε:

«Η ανθρωπότητα αφυπνίζεται στο γεγονός ότι η αρρώστια, στο μεγαλύτερο ποσοστό της, είναι ένα λάθος μυαλού και σώματος»

Λίγο αργότερα το 1930 η φυσιοθεραπεύτρια Eunice D. Ingham , διερεύνησε την θεραπεία καθώς δούλευε μαζί με τον Dr. Shelby Riley και απέκτησε μεγάλη εμπειρία πάνω στις αντανακλάσεις των σημείων. Η έρευνα της Ingham ήταν και η αρχή της ανακάλυψης ότι στα πέλματα του ανθρώπου αντικατοπτρίζονται συγκεκριμένα όργανα του σώματος. Η Ingham το 1938 εξέδωσε το βιβλίο των ευρέσεών της, που είναι και η βάση της Ρεφλεξολογίας,  με το όνομα «Stories the Feet Can Tell» , το οποίο μεταφράστηκε σε 7 γλώσσες και έτσι ταξίδεψε η γνώση της Ρεφλεξολογίας πέρα από τις Η.Π.Α. Το μπέρδεμα Ρεφλεξολογία και Ζωνοθεραπεία ξεκινάει από αυτό το σημείο επειδή ο ξένος εκδότης άλλαξε τον τίτλο του βιβλίου από"The Stories The Feet Can Tell" σε "Zone Therapy" γι'αυτό και σε κάποια μέρη στον κόσμο ακόμη υπάρχει η αντίληψη της Ζωνοθεραπείας. Όμως υπάρχει μια βασική διαφορα ανάμεσα στις δυο θεραπείες. Η Ζωνοθεραπεία στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις ζώνες για να προσδιορίσει την περιοχή που θα δουλευτεί, ενώ η Ρεφλεξολογία βασίζεται πάνω στις ζώνες καθώς και τα ανατομικά σημεία για να προσδιορίσει την περιοχή ή τις περιοχές που θα τοποθετηθεί. Η Eunice Ingham πέθανε σε ηλικία 85 ετών απόλυτα πεπεισμένη ότι η Ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των δυσκολιών της υγείας του ανθρώπου. Το 1968 δυο αδέλφια, οι Dwight Byers και η Eusebia Messenger, ίδρυσαν το Εθνικό Ινστιτούτο Ρεφλεξολογίας. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 το Ινστιτούτο μεγάλωσε και μετονομάστηκε σε Διεθνές Ινστιτούτο Ρεφλεξολογίας.

Οφέλη της Ρεφλεξολογίας

Η αγωγή αυτή βοηθάει σε προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν στο:

  • Ερειστικό Σύστημα π.χ. αυχένας, μέση, γόνατα, κ.α.
  • Νευρικό Σύστημα π.χ. πονοκέφαλοι, αυπνία, άγχος, στρές, αυτοάνοσα (στα αυτοάνοσα υπάρχει βελτίωση στην καθημερινότητα και στις επιπτώσεις της νόσου ανάλογα με το ιστορικό) κ.α.
  • Κυκλοφορικό Σύστημα π.χ. ταχυπαλμίες κ.α.
  • Πεπτικό Σύστημα π.χ. δυσπεψία, δυσκοιλιότητα, καούρες, φουσκώματα, οισοφαγική παλινδρόμηση κ.α.
  • Αναπαραγωγικό Σύστημα π.χ. δυσμοινόρια, αμοινόρια, εγκυμοσύνη, γέννα, λοχεία κ.α.
  • Ουροποιητικό Σύστημα π.χ. ουρολοίμωξη, ακράτεια κ.α καθώς και στο Μυικό Σύστημα.

Η Ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος που μπορεί να ληφθεί από όλους σε κάθε ηλικία, από νεογέννητα παιδιά, μέχρι το τέλος της ζωής και το ενδιάμεσο της. Παρόλα αυτά, περιστασιακά μπορεί να υπάρξουν στιγμές που δεν ενδείκνυται να παρέχεται. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τηλεφωνήσετε στον Ρεφλεξολόγο σας και να τον ρωτήσετε.

Οι Ρεφλεξολόγοι δεν κάνουν διαγνώσεις και δεν συνταγογραφούν. Η Ρεφλεξολογία δεν είναι μασάζ και δεν αντικαθιστά την ιατρική θεραπεία. Η Ρεφλεξολογία είναι μια απόλυτα φυσική μέθοδος.

Η Ρεφλεξολογία είναι μια μοναδική μέθοδος που είναι προσαρμοσμένη στο σύνολο του ανθρώπινου οργανισμού και βοηθάει το σώμα να αποκαταστήσει την υγεία του με φυσικό τρόπο. Συνήθως μετά την συνεδρία η ένταση μειώνεται και οι δέκτες διέπωνται από αίσθηση χαλάρωσης. Μερικά από τα αρχικά στοιχεία που μπορείτε να παρατηρήσετε βελτίωση είναι: βελτίωση στον ύπνο, στην γενική σας διάθεση, στην χαλάρωση όλου του σώματος, στην ενέργειά σας καθώς επίσης και μια αρχική βελτίωση του πάσχοντος σημείου. Πρέπει να σημειωθεί ότι και άλλες πτυχές βελτιώνονται στο σύνολο του ανθρώπινου οργανισμού, αλλά αυτά είναι τα στοιχεία που παρατηρούνται ως επί το πλείστον.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.     6938 307670

Διεύθυνση     Δούσμανη 24 Γλυφάδα, Διαγνωστικό κέντρο Biocare

EMAIL     info@reflexdp.gr

Κλείστε Ραντεβού

Καλέστε στο 6938 307670 ή στείλτε μας τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.