Μαρτυριες Ασθενων

Οι δικές σας εμπειρίες & τα σχόλια σας

Ξεκίνησα την Ρεφλεξολογία στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης μου. Κατά τύχη μάλιστα γιατί ποτέ δεν είχα ακούσει για την Ρεφλεξολογία στην κύηση. Το βασικό μου πρόβλημα ήταν κάποιες ταχυκαρδίες που είχα και κυρίως υπέφερα από άγχος. Άγχος το οποίο δεν μπορούσα να διαχειριστώ και το οποίο με οδήγησε και σε κάποιες κρίσεις πανικού. Από τις πρώτες συνεδρίες που έκανα αισθάνθηκα πολύ καλύτερα, γιατί με καθησύχασε. Είχα δοκιμάσει και κάποιες συνεδρείες με ψυχολόγους κυρίως για το στρες. Βελτίωση είδα παράλληλα και σε πολλούς άλλους τομείς όπως κράμπες, δυσκοιλιότητα και πόνους στην μέση. Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι η Ρεφλεξολογία με ενθουσίασε. Είναι κάτι που θα ήθελα να συνεχίσω και μετά την εγκυμοσύνη.

Bάσω T.

Ήρθα να μάθω τι είναι η Ρεφλεξολογία και αν μπορεί να με βοηθήσει στα προβλήματά μου. Έμαθα πολλά πράγματα γύρω από το ποιοί είμαστε και πως λειτουργούμε. Με βοήθησε να ζω καλύτερα να προσέχω, να παρατηρώ και να ακούω το σώμα μου τι θέλει από εμένα. Είχα πονοκεφάλους, τώρα εγκατέλειψα τα χάπια, δεν χώνευα τώρα έκοψα την coca cola. Με έκαιγαν τα έντερά μου όποτε έτρωγα τώρα τρώω και χαμογελάω. Είχα δυσκοιλιότητα τώρα νιώθω ελαφρυά. Τα μυρμιγκιάσματα στα πόδια τη νύχτα δεν υπάρχουν, ο ύπνος ρυθμίστηκε. Έμαθα να χαλαρώνω και να είμαι ψύχραιμη με λιγότερο άγχος. Χαίρομαι την ζωή.

Mελίνα E.

Οδηγήθηκα στην πόρτα της Δεσποινούλας γιατί είχα πόνους σχεδόν σε όλο μου το σώμα. Μετά από αφαίρεση θυρωειδούς και παραθυρωειδούς αδένα πονούσα παντού. 'Οπου υπήρχαν κόκκαλα και νεύρα σε όλο μου το σώμα. Είχα ακολουθήσει πολλές θεραπείες. Μάταια όμως γιατί οι πόνοι ήταν δυνατοί και αξεπέραστοι. Οι γιατροί μου έλεγαν «Πρέπει να μάθεις να ζείς με πόνους. Δεν πεθαίνεις από αυτά αλλά θα πεθάνεις με αυτά». Θύμωσα, ψαχνόμουν με εναλλακτικές θεραπείες. Μια μέρα κάποια καλή φίλη, μου μίλησε για την Ρεφλεξολογία. Μετά από 10 περίπου συνεδρίες ω, του θαύματος, τα βαρυά πρησμένα πόδια μου, τα αλύγιστα γόνατά μου, το άθλιο αυχενικό μου, η μέση μου το στομάχι μου και σχεδόν όλο μου το σώμα σταμάτησε να πονάει. Οι πόνοι μου ελαχιστοποιήθηκαν ως και εξαφανίστηκαν. Με την Ρεφλεξολογία χαλάρωσα, έμαθα ότι το σώμα μου δεν έχει μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα.

Ελευθερία Ρ.

Μετά την διάγνωση σκλήρυνσης κατά πλάκα ξεκίνησα με τη συμφωνη γνώμη και του νευρολόγου μου Ρεφλεξολογία. Κατάφερα να ελέγχω καλύτερα το χρόνιο άγχος και τις κρίσεις πανικού, ενώ μιώθηκαν σε μεγάλο βαθμός τα συμπτώματα δυσκιλιότητας και χρόνιας σπαστικής κολίτιδας.

Ελένη Κ.

Καλλιόπη .Κ.

Τα θέματα που αντιμετωπίζω είναι δυο, ανοσοποιητικό και κυρίως το πεπτικό σύστημα. Ένιωθα ότι είχα μια πληγή μέσα στην κοιλιά μου που δεν με άφηνε να ησυχάσω. Η πληγή αυτή έχει φύγει και εχω βρει το χαμόγελο μου. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίας με ενα μαγικό τρόπο μου έβγαινε όλη η ένταση και το στρες της καθημερινότητας και πραγματικά μετά απο εκεί να φεύγω άλλος άνθρωπος. Η ψυχολογία για εμένα προσωπικά συνδέεται με την υγεία για αυτό θεωρώ την Ρεφλεξολογία πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου.

Βίλμα Μ.

Ξεκινησα Ρεφλεξολογία πιστεύοντας ότι η εναλλακτική ιατρική έχει και αυτή την θέση της, στην επιστίμη.... όπως και τα γιατροσόφια των γιαγιάδων μας που μας έσωσαν π.χ.απο μικρο κρυολογήματα με ενα ζεστο τίλιο με μέλι κ.α. Αποτέλεσμα μετά απο 10 προγραμματισμένες επισκέψεις εξαφανίστικαν σιγά σιγά και ήπια οι ανεξήγητες καθημερινές μου αδιαθεσίες. Εχω την αίσθηση ότι περπατάω σε ιπτάμενο ροζ συννεφάκι με ανάλαφρα πόδια και καλύτερη διάθεση στις υποχρεώσεις μου. Επέλεξα την Ρεφλεξολογία για να αποφύγω τις επισκέψεις σε αδιάφορου γιατρούς σχετικά με τις μικρές μας αδιαθεσίες και κυρίως για να αποφύγω τα συνταγογραφούμενα χημικά φάρμακα. Φυσικά αναφέρομαι σε καθημερινές αδιαθεσίες και οχι σε σοβαρές ασθένειες. Πείρα την απόφαση να μην απομακρύνω την Ρεφλεξολογία απο την ζωή μου. Τέλος θέλω να ευχηθώ "Υγεία στα χέρια σου" στην Ρεφλεξολογό μου Δεσποινα Παπαβασιλείου

Μαρία Κ.

Ξεκίνησα την Ρεφλεξολογία στον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης μου. Είχα ταχυκαρδίες και κυρίως υπέφερα από άγχος και κρίσεις πανικού. Από τις πρώτες συνεδρίες αισθάνθηκα πολύ καλύτερα. Βελτίωση είδα και σε άλλους τομείς όπως κράμπες, πόνους στην μέση και δυσκοιλιότητα.

Κώστας Α.

Ήρθα να μάθω τι είναι η Ρεφλεξολογία & αν μπορεί να βοηθήσει στα προβλήματά μου. Είχα πονοκεφάλους, δυσκοιλιότητα, αυπνία. Έμαθα να χαλαρώνω και να είμαι ψύχραιμος με λιγότερο άγχος. Με βοήθησε να ζω καλύτερα να προσέχω, να παρατηρώ και να ακούω το σώμα μου.

Κατερίνα Α.

Μετά από κάποιες επεμβάσεις πονούσα παντού. Είχα ακολουθήσει πολλές άλλες θεραπείες, όμως οι πόνοι παρέμεναν δυνατοί και αξεπέραστοι. Με την Ρεφλεξολογία οι πόνοι μου ελαχιστοποιήθηκαν ως και εξαφανίστηκαν, χαλάρωσα, έμαθα ότι το σώμα μου δεν έχει μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα.