Μείωσε την διάρκεια και την ένταση του πόνου στον τοκετό σου με την Ρεφλεξολογία.

Τα πιο συνήθη συμπτώματα που εμφανίζονται κατά την διάρκεια της κύησης και του τοκετού, μειώνονται ή και εξαλείφονται με την μέθoδο της Ρεφλεξολογίας. Σύμφωνα με διάφορες έρευνες, η ρεφλεξολογία έχει θεαματικά αποτελέσματα στη διευκόλυνση και την επιτάχυνση του τοκετού, που σε ορισμένες περιπτώσεις έχει φτάσει να διαρκέσει μόνο 2-3 ώρες. Οι περισσότερες από αυτές τις έρευνες έχουν διεξαχθεί κατά την διάρκεια τοκετού σε νοσοκομεία και έχουν αποδείξει ότι η ρεφλεξολογία στον τοκετό βοηθά στην μείωση του πόνου, στην ύπαρξη και διατήρηση παραπάνω αυτοελέγχου, στην μείωση του άγχους και στην επιτάχυνση της επίτευξης τέλειας διαστολής.

Η ρεφλεξολογία στο 1ο στάδιο του τοκετού και μέχρι την τέλεια διαστολή βοηθά τις επίτοκες να παίρνουν καλύτερη αναπνοή, διεγείροντας το αντίστοιχο σημείο του διαφράγματος. Δουλεύεται το σημείο της υπόφυσης συνδυαστικά με την μήτρα, έτσι ώστε να προκληθεί μεγαλύτερη διαστολή και να υποβοηθηθεί η έκκριση παραπάνω ενδορφινών και ωκυτοκίνης από τον οργανισμό. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η μείωση της έντασης και της διάρκειας του πόνου, ο καλύτερος αυτοέλεγχος του ενδεχόμενου υπάρχοντος άγχους και φόβου, αλλά και η υποβοήθηση του οργανισμού να φτάσει ταχύτερα στην τέλεια διαστολή.

Στην περίπτωση του μη φυσιολογικού τοκετού, όπου η καισαρική τομή είναι απαραίτητη, ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η μαμάδες είναι οι μετεγχειρητικοί πόνοι και κατ’ επέκταση τυχόν πρόβλημα στη σχέση τους με το νεογένητό τους, εξαιτίας των δυσκολιών και της γενικότερης μείωσης της λειτουργικότητάς τους, που προκύπτουν από τους μετεγχειρητικούς πόνους. Έρευνες έχουν αποδείξει οτι η ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην μείωση αυτών των πόνων και στην ύπαρξη καλύτερης ψυχολογίας μετά των τοκετό.

Μπορείτε να διαβάσεται επιπλέον εδώ

από την Ομιλία της Δέσποινας Παπαβασιλείου στο ΛΗΤΩ το 2017.