Ρεφλεξολογία: Μόλις έκανα την 1η συνεδρία! Να γιατί πρέπει να κάνεις κι εσύ
Είμαι από τους ανθρώπους που το μασάζ δεν μου αρέσει και τόσο. Να φανταστείς ότι έχω κάνει 2-3 φορές στη ζωή μου και ίσως λέω πολλές.
Αυτό όμως που με τρελαίνει είναι η ρεφλεξολογία. Γενικά μου αρέσει πολύ να μου χαϊδεύουν τις πατούσες μου, με ανακουφίζει. Αυτό είναι όμως κάτι άλλο, κάτι μαγικό! Είχα κάνει πριν από χρόνια, σε μία ειδικό και χθες καθώς έκανα τη βόλτα μου κάτω στη Γλυφάδα μπήκα σε ένα εμπορικό και συνάντησα έναν παλιό μου φίλο ο οποίος ήταν πιο χαλαρωμένος από ποτέ. «Τι έχεις»; «Μόλις τελείωσα τη ρεφλεξολογία», μου απάντησε. Τι ήταν να μου το πει! Ανέβηκα στον 1ο όροφο του εμπορικού στη Μεταξά 39, και ζήτησα να μιλήσω με τη ρεφλεξολόγο, τη Δέσποινα Παπαβασιλείου.
Ήθελα να μάθω τα πάντα για τη ρεφλεξολογία πράγμα αδύνατο μέσα σε λίγη ώρα. Εκείνη τη μέρα ασχοληθήκαμε με το ερειστικό σύστημα. Αφού ξάπλωσα κι άρχισε να μου κάνει την πρώτη συνεδρία, ταυτόχρονα της έκανα μία μίνι συνέντευξη.
Τι μπορούμε να “θεραπεύσουμε” με την ρεφλεξολογία;
Με την Ρεφλεξολογία μπορούμε να θεραπεύσουμε τόσα όσα μπορεί να βελτιώσει ο ίδιος μας ο οργανσιμός από την στιγμή που εφαρμόζεται χρησιμοποιώντας μόνο δυο χέρια και δυο πόδια. Δηλαδή η Ρεφλεξολογία βασίζεται πάνω στην θεωρεία των ζωνών και για αυτό τον λόγο σε πολλές χώρες κυρίως της Σκανδιναβίας αναφέρεται ως Ζωνοθεραπεία. Σε αυτές τις ζώνες, υπάρχουν σημεία και περιοχές που αντιστοιχούν σε συστήματα και σε όργανα.
Πόσο παλιά μέθοδος είναι και ποιοι την χρησιμοποίησαν πρώτα και για ποιο σκοπό;
Είναι μια πανάρχαια αγωγή και δεν μπορεί να οριστεί η ημερομηνία «γέννησής» της παρόλο που έχει βρεθεί μια τοιχογραφία στην Αίγυπτο στην Σακκάρα 5000 π.Χ. Τις πρώτες αρχαιολογικές αναφορές σχετικά με την Ρεφλεξολογία, θα βρούμε στις ανασκαφές στην πυραμίδα του Άνκχαμορ, τοποθεσία Σάκκαρα Αίγυπτος, όπου μια τοιχογραφία απεικονίζει θεραπευτές να κάνουν μαλάξεις σε πέλματα ασθενών. Ο διάλογος που απεικονίζεται έχει ως εξής:
- Κάνε με καλά χωρίς να με πονέσεις.
- Θα πράξω κατά τέτοιο τρόπο ώστε να με παινέψεις!
Ερειστικό σύστημα. Ποια σημεία ”πατάμε” και πώς θα καταλάβουμε ότι υπάρχουν κάποια σημεία ”προβληματικά”;
Η Ρεφλεξολογία είναι μια αγωγή που δουλεύει τον οργανισμό σφαιρικά. Δεν επικεντρώνεται μόνο στην πάσχουσα περιοχή ή όργανο. Για παράδειγμα αν υπάρχει πρόβλημα στο γόνατο πιστεύεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην μέση και στον αυχένα ή κατεπέκταση σε όλα μας τα όργανα από την στιγμή που δεν υπάρχει καλή στάση σώματος ή ακόμη και βαδίσματος. Ο οργανσιμός μας δεν μας βγάζει μια πάθηση για να μας τιμωρήσει, αλλά για να μας δώσει το περιθώριο να βελτιώσουμε κάτι που δεν κάνουμε σωστά αλλιώς θα ασθενούσαμε μια μόνο φορά. Άρα τα σημεία που δουλεύουμε είναι πολλά και δεν συγκεντρώνονται μόνο στο ερειστικό σύστημα ή σε μια μόνο πάσχουσα περιοχή.
Η Ρεφλεξολογία έχει 3 ΔΕΝ
- Δεν κάνει διάγνωση
- Δεν χρησιμοποιεί φάρμακα ή μηχανήματα
- Δεν είναι μασάζ.
Που σημαίνει ότι αν πονάει επίμονα ένα σημείο ο Ρεφλεξολόγος γνωρίζει τί θα πρέπει να κάνει.
Αν έχει κάποιος πρόβλημα στα κόκκαλα, επιτρέπεται να κάνει ρεφλεξολογία;
Εξαρτάται το πρόβλημα. Δηλαδή αν κάποιος έχει υποστεί ράγισμα, σπάσιμο ή έχει υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργείο δεν κάνουμε Ρεφλεξολογία μέχρι ο οργανισμός να ξεκινήσει να ανακάμπτει μόνος του και εν συνεχεία μπορεί να ασκηθεί η μέθοδος. Αν κάποιος έχει κάποια πάθηση τόσο αυτοάνοση όσο και πιο ήπιας μορφής μετά απο επικοινωνία με τον Ρελφεξολόγο του θα μπορέσει να πάρει απάντηση. Στην σχολή που πήγαινα κάναμε εφαρμογή της αγωγής, σε άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Αναφέρω αυτό το παράδειγμα σαν μια δύσκολη κατάσταση σε σχέση με άλλες παθήσεις.
της Μαρκέλλα Σαράιχα
πηγή: keepup.gr
Tags In
Κατηγορίες
- Videos (11)
- Γονιμότητα (24)
- Έρευνα (38)
- Θεραπεία (46)
- Ιατρικά (49)
- Κύηση (28)
- Σεμινάρια (12)
- Τοκετός (19)
- Υγεία – Ευεξία (45)
Tags
Πρόσφατα Άρθρα
ΟΙ 15 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΒΡΥΟΜΕΤΑΦΟΡΑ
September 6, 2020Ρεφλεξολογία στην Μητρότητα, τον Τοκετό & την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή
September 6, 2020Έλλειψη ύπνου και βάρος
September 6, 2020Διατροφικές Συστάσεις για την εγκυμοσύνη
September 6, 2020