Μερικά από τα οφέλη της ρεφλεξολογίας περιλαμβάνουν

  • την βελτίωση του κυκλοφορικού
  • την χαλάρωση του σώματος
  • την αποβολή τοξινών
  • τη διέγερση του κεντρικού νευρικού συστήματος
  • την επιτάχυνση ανάκαμψης του οργανισμού μετά από τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση
  • την ανακούφιση από διαταραχές του ύπνου
  • την ανακούφιση από τον πόνο
  • την ανακούφιση σε πόνους της εγκυμοσύνης, ακόμα και στην επαναφορά του οργανισμού μετά την γέννηση του μωρού.

Η αγωγή αυτή βοηθάει σε προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν στο:
Ερειστικό Σύστημα π.χ. αυχένας, μέση, γόνατα, κ.α.
Νευρικό Σύστημα π.χ. πονοκέφαλοι, αυπνία, άγχος, στρές, αυτοάνοσα (στα αυτοάνοσα υπάρχει βελτίωση στην καθημερινότητα και στις επιπτώσεις της νόσου ανάλογα με το ιστορικό) κ.α.
Κυκλοφορικό Σύστημα π.χ. ταχυπαλμίες κ.α.
Πεπτικό Σύστημα π.χ. δυσπεψία, δυσκοιλιότητα, καούρες, φουσκώματα, οισοφαγική παλινδρόμηση κ.α.
Αναπαραγωγικό Σύστημα π.χ. δυσμοινόρια, αμοινόρια, εγκυμοσύνη, γέννα, λοχεία κ.α.
Ουροποιητικό Σύστημα π.χ. ουρολοίμωξη, ακράτεια κ.α καθώς και στο Μυικό Σύστημα.

Η Ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος που μπορεί να ληφθεί από όλους σε κάθε ηλικία, από νεογέννητα παιδιά, μέχρι το τέλος της ζωής και το ενδιάμεσο της. Παρόλα αυτά, περιστασιακά μπορεί να υπάρξουν στιγμές που δεν ενδείκνυται να παρέχεται. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τηλεφωνήσετε στον Ρεφλεξολόγο σας και να τον ρωτήσετε.

Οι Ρεφλεξολόγοι δεν κάνουν διαγνώσεις και δεν συνταγογραφούν. Η Ρεφλεξολογία δεν είναι μασάζ και δεν αντικαθιστά την ιατρική θεραπεία. Η Ρεφλεξολογία είναι μια απόλυτα φυσική μέθοδος.

Η Ρεφλεξολογία είναι μια μοναδική μέθοδος που είναι προσαρμοσμένη στο σύνολο του ανθρώπινου οργανισμού και βοηθάει το σώμα να αποκαταστήσει την υγεία του με φυσικό τρόπο. Συνήθως μετά την συνεδρία η ένταση μειώνεται και οι δέκτες διέπωνται από αίσθηση χαλάρωσης. Μερικά από τα αρχικά στοιχεία που μπορείτε να παρατηρήσετε βελτίωση είναι: βελτίωση στον ύπνο, στην γενική σας διάθεση, στην χαλάρωση όλου του σώματος, στην ενέργειά σας καθώς επίσης και μια αρχική βελτίωση του πάσχοντος σημείου. Πρέπει να σημειωθεί ότι και άλλες πτυχές βελτιώνονται στο σύνολο του ανθρώπινου οργανισμού, αλλά αυτά είναι τα στοιχεία που παρατηρούνται ως επί το πλείστον.