Τα τελευταία χρόνια γίνονται πολλές έρευνες σχετικά με προβλήματα γονιμότητας που μπορεί να αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι ανεξαρτήτου ηλικίας και τρόπου ζωής.

Στην αντρική υπογονιμότητα τα πιο συνήθη προβλήματα είναι:

  • προβλήματα ορμονών
  • χαμηλή κινητικότητα σπέρματος
  • ολιγοσπερμία
  • αζωοσπερμία
  • ασθενοσπερμία
  • ασπερμία
  • τερατοσπερμία
  • νεκροσπερμία

Η μορφολογία του σπέρματος είναι άλλος ένας παράγοντας που μπορεί να υπάρχει διαφορετικότητα. Τόσο στην μορφολογία της ουράς του όσο και στην μορφολογία της κεφαλής του. Τo σπέρμα με ατέλειες στην ουρά δυσκολεύεται να μετακινηθεί επαρκώς, για να ολοκληρώσει το ταξίδι του με επιτυχία μέσα στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα.

Η αλήθεια είναι ότι το ποσοστό των υγειών σπερματοζωαρίων που χρειάζονται για να επιτευχθεί μια σύλληψη είναι μόνο ένα. Και η πιο βαθιά αλήθεια είναι ότι τελικά δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιός είναι ο παράγοντας που μπορεί να ενεργοποιήσει σε όλους το ίδιο πρόβλημα.

Κάποιες περιπτώσεις, πιθανώς να είναι εκ γεννητής ή μπορεί να έχουν προκληθεί στον οργανισμό σε πολύ μικρή ηλικία. Καλό θα είναι να γνωρίζουμε για αρχή τί είναι αυτό που περιμέναμε από μια μέθοδο όπως η Ρεφλεξολογία. Αναφερόμαστε σε μια φυσική μέθοδο που ασκώντας πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία ενεργοποιούμε τα αντίστοιχα σημεία του οργανισμού μας. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να προβούμε σε μια ενεργοποίηση όλων αυτών που ο οργανισμός μπορεί να θεραπεύσει από μόνος του.

Για προβλήματα κινητικότητας καθώς και ορμονικά μπορεί να εφαρμοστεί η μέθοδος της ρεφλεξολογίας, εφόσον αυτό που κάνουμε εξ αρχής είναι ενίσχυση του κυκλοφορικού συστήματος, καθώς και η διέγερση και εξισορρόπηση άλλων συστημάτων. Υπάρχουν ρεφλεξολογικά σημεία που μπορούμε να δράσουμε πάνω στην υπόφυση, στον υποθάλαμο, στους όρχεις και στον προστάτη. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας την ομοιόσταση του οργανισμού μας και την μεγάλη επιρροή που έχει πάνω μας η επιλογή των συναισθημάτων μας σε οποιαδήποτε διάγνωση.

Κάθε ανθρώπινος οργανισμός, παρότι έχουμε τα ίδια όργανα, συστήματα και λειτουργίες είναι μοναδικός ως προς το σύνολό του. Κάποιοι λειτουργούμε με τον ίδιο τρόπο και κάποιοι άλλοι λειτουργούμε διαφορετικά για να φτάσουμε στο ίδιο αποτέλεσμα.

Η μοναδικότητα του συνόλου του καθενός μας, δηλώνει ότι είναι ανώφελο να συγκρινόμαστε με άλλους. Είναι όμως μοναδικό να επιλέγουμε τον τρόπο που ταιριάζει στο δικό μας σώμα για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Άρθρο της Ρεφλεξολόγου Δέσποινας Παπαβασιλείου
στο Mom’s Club