Η Ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει τόσο στην εξάλειψη των ενοχλητικών συμπτωμάτων, όσο και στην ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου.

Καλώς ήρθατε στο μαγικό ταξίδι των αλλαγών. Αν είχαμε μια κάμερα και ταξιδεύαμε μέσα στο σώμα μας, από την σύλληψη μέχρι τον τοκετό θα θαυμάζαμε την ανθρώπινη ύπαρξη. Στο πρώτο τρίμηνο της κύησης, το γυναικείο σώμα γίνεται μια φωλιά για ένα νέο σώμα. Κάνει χώρο και μετακινεί τα ίδια του τα όργανα, με σκοπό να έχει χώρο το νέο μέλος. Αλλάζει όλο το χημικό του υπόβαθρο για να μπορέσει να δώσει το καλύτερο που μπορεί για τη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου.

Φυσικό επακόλουθο είναι να υπάρχουν διάφορα ενοχλητικά συμπτώματα κυρίως στο πρώτο τρίμηνο. Μερικά από αυτά είναι πρωινή αδιαθεσία, καούρες, πονοκέφαλος, ναυτία, δύσπνοια, άγχος. Για όλα αυτά τα συμπτώματα του πρώτου τριμήνου, μπορούμε να εφαρμόσουμε τη μέθοδο.

Το ενδοκρινικό και το νευρικό σύστημα είναι αλληλένδετα και επηρεάζει το ένα το άλλο. Για παράδειγμα, όταν έχω άγχος τότε ο οργανισμός παράγει μεγαλύτερη ποσότητα αδρεναλίνης. Όταν παράγεται μεγαλύτερη ποσότητα αδρεναλίνης τότε υπάρχει και διαστολή των βρόγχων, επιτάχυνση των παλμών της καρδιάς, αύξηση της πίεσης του αίματος, συστολή των αγγείων του πεπτικού συστήματος καθώς και διάφορα άλλα.

Η Ρεφλεξολογία βασίζεται πάνω στην χαλάρωση του οργανισμού με επακόλουθο τη βελτίωση της κυκλοφορίας.

Τί γίνεται όταν υπάρχει καλύτερη κυκλοφορία στον οργανισμό;

Η αιμάτωση γίνεται σε ισορροπημένους ρυθμούς με επακόλουθο και το έμβρυο να αιματώνεται καλύτερα, χαλαρώνουν οι βρόγχοι και οξυγονώνεται καλύτερα ο οργανισμός μεταφέροντας όλα τα θρεπτικά συστατικά.

Γνωρίζετε ότι στο πέλμα σας υπάρχει σημείο που διεγείρει την υπόφυση;

Η αλήθεια είναι ότι το πέλμα μας είναι ένας μικρόκοσμος κάτι σαν καθρέφτισμα του ίδιου του οργανισμού μας. Έτσι υπάρχουν σημεία που μπορούμε να εφαρμόσουμε τεχνικές στο ενδοκρινικό σύστημα και να βελτιώσουμε τις αναπνοές σας μέσω του διαφράγματος και των πνευμόνων. Ο λόγος είναι να μειωθούν όσο γίνεται τα διάφορα συμπτώματα, που όσο και αν τα θέλουμε για να εξελίσσεται η κύηση, τόσο ορισμένες φορές μας δημιουργούν πρόβλημα στην καθημερινότητα.

Απολαύστε την κύηση σας έτσι ώστε, να την απολαύσει και το μωράκι σας και ζήστε το μαγικό αυτό ταξίδι με φυσικούς τρόπους.

Άρθρο της Ρεφλεξολόγου Δέσποινας Παπαβασιλείου

πηγή: Mom’s Club