Μεγάλος αριθμός ζευγαριών που αντιμετωπίζει προβλήματα υπογονιμότητας, προκειμένου να βρούν μια μέθοδο που δεν χρησιμοποιεί χημικά σκευάσματα, ακολουθεί φυσικές μεθόδους. Είναι αυτή η λύση για όλα τα προβλήματα στην υγεία μας; Σίγουρα όχι και εδώ θα πρέπει με καθαρό μυαλό να σκεφτούμε και να ισορροπήσουμε μέσα μας τόσο το πρόβλημα όσο και την λύση του.

Η Ρεφλεξολογία είναι η νέα μέθοδος σε προβλήματα υπογονιμότητας;

Βασιζόμενοι στην θεωρία της Ρεφλεξολογίας μπορούμε να διεγείρουμε συγκεκριμένα σημεία του οργανισμού από το πέλμα μας καθώς και απο το χέρι μας. Ο λόγος που δουλεύουμε περισσότερο στο πέλμα είναι γιατί η επιφάνεια στο πέλμα είναι πιο μεγάλη και οι πιέσεις των σημείων είναι περισσότερο στοχευμένες.

eed825_fa7cdbed05414acba2f51cca5a38698a-mv2 Ρεφλεξολογία και προβλήματα υπογονιμότητας Γονιμότητα Έρευνα Θεραπεία Ιατρικά Υγεία - Ευεξία

Υπάρχουν σημεία στα πέλματα που σχετίζονται με τις ωοθήκες και τον σαλπιγγικό πόρο καθώς και με τους όρχεις και το σπερματικό πόρο αντίστοιχα. Διεγείροντας αυτά τα σημεία η επίτευξη του να έχουμε μια υγιή και ολοκληρωμένη σύλληψη έχει μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας.

Στην Daily mail του Λονδίνου αναφέρεται μια έρευνα που έγινε για δυο χρόνια στο κέντρο IVF του νοσοκομείο Derriford στο Plymouth. Οι εθελοντές ήταν 150 άτομα και δέχτηκαν Ρεφλεξολογία για το διάστημα μεταξύ δύο και τριών μηνών σε συνδιασμό με την φαρμακευτική τους αγωγή.

Η Cathy Shipton δηλώνει πεπεισμένη ότι η Ρεφλεξολογία την βοήθησε να μείνει έγκυος μετά απο προσπάθεια 4 χρόνων και μετά απο 4 μήνες που δεχόταν Ρεφλεξολογία από δύο φορές την βδομάδα. Η υπογονιμότητα είναι ενα σύνθετο πρόβλημα και πολλές φορές αυτό που χρειάζεται είναι να δοθεί μια «κλωτσιά» στον οργανισμό για να ξεκινήσει να δουλεύει και τουλάχιστον αυτό επιτυγχάνεται.

Ο Dr Jonathan Lord δηλώνει ότι «Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν που δουλεύει και που δεν δουλεύει η Ρεφλεξολογία. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ασθενών που δηλώνουν ότι τους βοήθησε. Αυτό όμως δεν είναι ένα επαρκές αποδεικτικό στοιχείο για να υποστηρίξουμε την συνεχή της σύσταση».

Στην αναφορά του «δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν πού δουλεύει και πού δεν δουλεύει η Ρεφλεξολογία…» θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε ανάλογα, γιατί κάποιες έχουν οίδημα στα πέλματα και κάποιες δεν έχουν; Είναι μόνο ένα γεγονός που οπλίζει ενα τέτοιο σύμπτωμα; Γιατί ένω η κύηση έχει για όλους τους οργανισμούς τα ίδια συμπτώματα, κάθε κύηση είναι διαφορετική ακόμη και αν γίνεται από τον ίδιο οργανισμό μιας γυναίκας;

Το σίγουρο είναι ότι οι μέθοδοι που προσπαθούν να μετρήσουν τα αποτελέσματα σε τέτοιες μεθόδους και ενώ βλέπουν τα αποτελέσματα, είναι σίγουρα λάθος. Ο λόγος είναι ότι ο οργανισμός δουλεύεται ολιστικά και όχι σε μεμονωμένα κομμάτια. Καθώς εφαρμόζεται η μέθοδος στην υλική υπόσταση του ανθρώπινου οργανισμού μεταβάλλεται ταυτόχρονα και η ψυχολογία μειώνοντας το στρες που προκαλεί μια τέτοια περίοδος. Πολύ σημαντικό είναι ότι βελτιώνεται η αιμάτωση του οργανισμού μεταφέροντας όλα τα θρεπτικά συστατικά τόσο του αίματος καθώς και της ανάλογης φαρμακευτικής αγωγής. Τόσο η σύλληψη όσο και ο τοκετός εξακολουθούν και ονομάζονται θαύματα και ο λόγος είναι ότι ακόμη δεν ξέρουμε τι τα «οπλίζει» να ξεκινήσουν.

Δέσποινα Παπαβασιλείου

πηγή MomsClubMagazine