Η Ρεφλεξολογία συχνά περιγράφεται σαν μια μέθοδος που διεγείρει συγκεκριμένα σημεία του οργανισμού μας και ταυτόχρονα χαλαρώνει. Μπορεί να εφαρμοστεί σε βάθος και να βοηθήσει σε προβλήματα που οδηγούν σε υπογονιμότητα, σε συγκεκριμένα θέματα, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί τόσο πρίν γίνει η εμφύτευση όσο και εφόσον έχει πραγματοποιηθεί, με σκοπό την καλύτερη αιμάτωση της μήτρας και εν συνεχεία την βελτίωση της ποιότητας του ενδομητρίου.

Είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε συμπληρωματική μέθοδο να αναφερθεί η αξία της αποτελεσματικότητάς της, παρόλα αυτά υπάρχει μεγάλη στροφή του κόσμου σε αντίστοιχες μεθόδους που είτε συμπληρώνουν είτε εφαρμόζονται αυτόνομες. Σε προβλήματα γονιμότητας εκεί που βοηθάει η Ρεφλεξολογία είναι στο να εφαρμοστεί τόσο στο γεννητικό σύστημα όσο και στο ενδοκρινικό δουλεύοντας σε αντίστοιχα όργανα. Ακόμη και αν έχει γίνει αφαίρεση κάποιου οργάνου όπως ωοθήκη, υπάρχει περίπτωση η αντανάκλαση του ρεφλεξολογικού σημείου να προκαλέσει πόνο και εκεί αποδεικνύεται ότι το σώμα έχει μνήμη και καταγράφει συναισθήματα και όχι μόνο την ύπαρξη μικροβίων και ξενιστών.

download Μπορεί η Ρεφλεξολογία να αυξήσει την γονιμότητα μου; Γονιμότητα Έρευνα Θεραπεία Ιατρικά Κύηση Υγεία - Ευεξία

Σίγουρα όταν ένα ζευγάρι αποφασίζει να προχωρήσει στην σύλληψη είναι μια περίοδος που προκαλεί άγχος εφόσον είναι κάτι που δεν προγραμματίζεται όπως προγραμματίζουμε την ώρα που σηκωνόμαστε κάθε πρωί απο το κρεβάτι και αυτό δημιουργεί ανασφάλεια ως προς τον χρόνο αναμονής του επιθυμητού αποτελέσματος σε συνάρτηση των προβλημάτων που μπορεί να έχουν προσδιοριστεί. Και σε αυτό το θέμα το νευρικό σύστημα βοηθιέται με συγκεκριμένες τεχνικές και βελτιώνεται άμεσα η ποιότητα του ύπνου και της καθημερινότητας, μειώνοντας τις εκκρίσεις διαφόρων ορμονών όπως αδρεναλίνη, νοραδρεναλίνη και ντοπαμίνη.

Εδω είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι στην σύλληψη η πρόληψη βοηθάει τον οργανισμό να αποφέρει καλύτερα αποτελέματα στον οποιαδήποτε τρόπο τεχνικής γονιμοποίησης επιλέγουμε και επιλέγοντας την συμπληρωματική αγωγή που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του καθενός.

της Δέσποινας Παπαβασιλείου

Πηγή: MomsMagazine