Πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 2015, ομιλία με θέμα “Μητρότητα και Ρεφλεξολογία” από τον καθηγητή Mauricio Mosche Kruchik, στο μαιευτήριο ΛΗΤΩ.

Ακολούθησε στις 28-29/3 διήμερο σεμινάριο όπου η Δέσποινα Παπαβασιλείου παραβρέθηκε σαν αντιπρόσωπος του καθηγητή στην Ελλάδα.

Δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό από το σεμινάριο:

Μητρότητα και Ρεφλεξολογία – 5 βασικές ερωτήσεις.

 – Τι εννοούμε Μητρότητα και Ρεφλεξολογία?
Με δυο λόγια εννοούμε τα στάδια που μπορεί να βοηθήσει η Ρεφλεξολογία στην Μητρότητα. Δηλαδή η Ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια σύλληψης, στην κύηση, στην γέννα και στην λοχεία.

 – Που βοηθάει στην σύλληψη?
Στην σύλληψη βοηθάει στην ενδοκρινική ενδυνάμωση με τεχνικές που δουλεύουμε πάνω στο ενδοκρινικό σύστημα όπως, υπόφυση, θυρεοειδής, θύμος αδένας, επινεφρίδια, πάγκρεας και ωοθήκες. Το κύριο προνόμιο πάνω σε αυτό το θέμα είναι η χαλάρωση που προσφέρει η αγωγή αυτή καθώς η γυναίκα και ο άντρας αρχίζουν να ανακτούν την επαφή και την εμπιστοσύνη με το σώμα τους και αυτόματα βοηθιέται και όποια διαδικασία έχουν επιλέξει για μια σύλληψη.

 – Που βοηθάει στην κύηση?
Στην κύηση η Ρεφλεξολογία βοηθάει από το πρώτο τρίμηνο έως το τρίτο τρίμηνο σε όλες τις αλλαγές του σώματος και της καθημερινότητας όπως, πρωινή αδιαθεσία, ναυτία, καούρες, οίδημα, δυσκοιλιότητα, άγχος κ.α. Αυτή η αγωγή χρησιμοποιείται προληπτικά έτσι ώστε να βοηθήσουμε την έγκυο τόσο κατά την περίοδο της κύησης όσο και στο διάστημα της γέννας και μετά.

4. – Που βοηθάει στην γέννα?
Στην γέννα βοηθάει στην χαλάρωση που χρειάζεται το σώμα στα διαστήματα μεταξύ των διαστολών καθώς και στην διαστολή του τραχήλου με ειδικές τεχνικές. Δουλεύοντας πάνω σε συγκεκριμένα σημεία μπορεί να προκληθεί διαστολή του τραχήλου της μήτρας και χαλαρώνοντας το πυελικό έδαφος αποφεύγεται το σκίσιμο του περινέου.

5. – Στην λοχεία που βοηθάει?
Στην λοχεία βοηθάει στο άνω λεμφικό σύστημα και στο στήθος κατά την γαλουχία και αποφεύγεται η περίπτωση μαστίτιδας. Επίσης το σώμα επανέρχεται γρηγορότερα στα πρωταρχικά του στάδια μετά από τις αλλαγές της κύησης και το ενδοκρινικό εξισορροπεί.