Ο οργανισμός κατά την περίοδο της μητρότητας, δηλαδή σύλληψη – εγκυμοσύνη – γέννα – λοχεία, χρειάζεται ενδυνάμωση. Ό,τι χρειάζεται ο οργανισμός μας, βρίσκεται μέσα μας και όλα τα συμπληρώματα έχουν δομηθεί πάνω στην οργανική πρωταρχική υπόσταση.

Η ρεφλεξολογία αυτό που κάνει είναι να δυναμώσει τον οργανισμό έτσι ώστε να παράγει καλύτερα, ό,τι ο οργανισμός παράγει από μόνος του. Κατά την περίοδο λοιπόν της εγκυμοσύνης, η ρεφλεξολογία με ειδικές πιέσεις:

  • Δυναμώνει το ενδοκρινικό σύστημα που παράγει ορμόνες.
  • Κρατάει σε ένα καλό επίπεδο το σίδερο στον οργανισμό και δυναμώνει το κυκλοφορικό σύστημα.
  • Βοηθάει τον οργανισμό στην αποφυγή δυσκοιλιότητας, που πιθανώς δημιουργείται από συμπληρώματα, φάρμακα ή και από τον οργανισμό.
  • Δυναμώνει την μήτρα έτσι ώστε την ώρα της γέννας η ώθηση να γίνει με ευκολία.
  • Δυναμώνει το περίνεο έτσι ώστε να αποφευχθεί το σκίσιμό του.
  • Δυναμώνει τους αδένες του στήθους.
  • Εξαλείφει το οίδημα που πιθανώς δημιουργείται στο πέλμα και αποσυμφορίζει τα πέλματα από το πρήξιμο.

Η γυναίκα λοιπόν, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της λοχείας, μπορεί να πάρει βοήθεια από παράγοντες ενδογενείς δηλαδή από τον ίδιο τον οργανισμό της, αλλά και εξωγενείς όπως π.χ. από τη ρεφλεξολογία.

Ας μην ξεχνάμε όμως και την αντρική υπόσταση σε αυτές τις περιόδους. Όλη η προσοχή την περίοδο της εγκυμοσύνης στρέφεται προς μια κατεύθυνση, αυτή της γυναίκας, ενώ την ίδια περίοδο χρειάζεται υποστήριξη και ο αντρικός οργανισμός αφού και η δική του ζωή αλλάζει. Η υλική του υπόσταση μένει ίδια, αλλά το ψυχολογικό του φορτίο έχει μεγάλες διακυμάνσεις.

Η σημασία της ψυχολογικής κατάστασης του ατόμου έχει πρωταρχικό ρόλο για την ισορροπημένη λειτουργία της υλικής του υπόστασης. Η ρεφλεξολογία αυτό που προσφέρει στον οργανισμό είναι ισορροπία και αρμονία των πεδίων του ανθρώπινου σώματος.

Δέσποινα Παπαβασιλείου, Ρεφλεξολόγος

Δημοσιεύτηκε στο paidorama.com