Τι Είναι ΗΡV?

  1. HPV (Human papilloma virus, Ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων) είναι ένας ιός ο οποίος μολύνει το δέρμα και τις βλεννογόνες μεβράνες των ανθρώπων.
  2. Έχουν αναγνωρισθεί πάνω από 100 τύποι του ιού HPV.
  3. Μερικές μορφές του HPV μπορούν να προκαλέσουν κονδυλώματα
    eed825_2f88c184bea14178ba4c97a37761a6e0-300x240 HPV και Ρεφλεξολογία Έρευνα Θεραπεία Ιατρικά Υγεία - Ευεξία
  4. Τα κονδυλώματα συνήθως εμφανίζονται σαν μικρές προεξοχές ή σύνολο προεξοχών στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Αν αφεθούν αθεράπευτα, τα κονδυλώματα μπορεί να υποχωρήσουν, να παραμείνουν αμετάβλητα, ή να αυξηθούν σε μέγεθος και αριθμό. Δεν θα εξελιχθούν σε καρκίνο.
  5. Όλοι οι τύποι του HPV μεταδίδονται μέσω δερματικής επαφής και, επομένως, δεν απαιτείται πλήρης σεξουαλική επαφή για τη μετάδοση.
  6. Οι τύποι του HPV που μπορεί να προκαλέσουν κονδυλώματα δεν είναι ίδιοι με αυτούς που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.

Τι Κάνουμε με την Ρεφλεξολογία?

Ενδυνάμωση του Λεμφικού συστήματος & Ανοσοποιιτικού συστήματος

Αρκετά από τα συστήματα του οργανισμού μας βοηθάνε στην άμυνά του, απέναντι σε διάφορους κινδύνους όπως οι μικροοργανισμοί, τα βακτήρια, οι ιοί. Το λεμφικό σύστημα σε συνεργασία με το ανοσποιιτικό αποτελεί το κύριο μέσο προστασίας του οργανισμού απο πιθανή εισβολή εξωτερικών παραγόντων.

Κάποια από τα όργανα που συμβάλουν στο ανοσοποιιτικό σύστημα είναι οι αμυγδαλές που προφυλάσουν απο τα εισπνεόμενα μικρόβια / μικροοργανισμούς και ιούς και γενικά απο τα μικρόβια που μπορεί να εισβάλουν απο το στόμα.

Ο θύμος αδένας όπου είναι ένας αδένας που ωριμάζουν τα Τ-κύτταρα του ανοσοποιιτικού συστήματος, τα οποία είναι κύταρρα που πολεμάνε μέσα μας ιούς και λοιμώξεις.

Ο Σπλήνας που είναι το μεγαλύτερο όργανο του λεμφικού συστήματος και λειτουργεί ως αποθήκη για ορισμένους τύπους λεμφοκυτάρρων. Σημειωτέον είναι ότι κάνει και άλλες λειτουργείες, αλλά στην παρούσα νόσο εμάς μας ενδιαφέρει αυτή του η λειτουργία.

Μήτρα/Ωοθήκες ή Προστάτης/Όρχεις αντίστοιχα που είναι και το σημείο που χρειάζεται ενδυνάμωση, καθώς και άλλα λεμφικά σημεία του οργανισμού.

Δέσποινα Παπαβασιλείου

Δημοσιεύτηκε στο drosostalida.com