6938 307670 info@reflexdp.gr Δούσμανη 24, Γλυφάδα

Συχνές Ερωτήσεις

Η Ρεφλεξολογία είναι μια συμπληρωματική δια χειρών αγωγή υγείας που εφαρμόζεται κυρίως στα άκρα χέρια και πόδια, μέσω ειδικών πιέσεων και τριβών, ενισχύοντας την ορθή λειτουργία των σχετικών οργάνων και ανατομικών δομών του οργανισμού. Βασίζεται στην αλληλεπίδραση αντανακλαστικών σημείων με αντίστοιχες περιοχές και όργανα του σώματος.

 • Χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και παραδίδει στον οργανισμό τα πλεονεκτήματα του.
 • Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος επιτρέποντας στον οργανισμό τα πλεονεκτήματα της καλής κυκλοφορίας σε όλα τα συστήματα.
 • Βελτιώνει την οξυγόνωση του οργανισμού.

Η αγωγή αυτή μπορεί να εφαρμοστεί για προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν στο:

 • Ερειστικό Σύστημα π.χ. αυχένας, μέση, γόνατα, κ.α.
 • Νευρικό Σύστημα π.χ. πονοκέφαλοι, αυπνία, άγχος, στρές, αυτοάνοσα (στα αυτοάνοσα υπάρχει βελτίωση στην καθημερινότητα και στις επιπτώσεις της νόσου ανάλογα με το ιστορικό) κ.α.
 • Κυκλοφορικό Σύστημα π.χ. ταχυπαλμίες κ.α.
 • Πεπτικό Σύστημα π.χ. δυσπεψία, δυσκοιλιότητα, καούρες, φουσκώματα, οισοφαγική παλινδρόμηση κ.α.
 • Αναπαραγωγικό Σύστημα π.χ. δυσμοινόρια, αμοινόρια, εγκυμοσύνη, γέννα, λοχεία κ.α.
 • Ουροποιητικό Σύστημα π.χ. ουρολοίμωξη, ακράτεια κ.α καθώς και στο Μυικό Σύστημα

Συνοπτικά, λοιπόν, με τη ρεφλεξολογία:

 • Μειώνονται το άγχος και οι εντάσεις και ο άνθρωπος χαλαρώνει και έρχεται σε κατάσταση ευεξίας.
 • Καλυτερεύει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου.
 • Ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα.
 • Εξισορροπεί το ορμονικό.

Όλοι! Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει κάτι για να ωφεληθεί από την Ρεφλεξολογία. Δεν είναι μόνο ένας τρόπος χαλάρωσης, είναι μια μέθοδος που διεγείρει με τεχνικές όλο τον οργανισμό και ερευνάτε εδω και πολλά χρόνια η αποτελεσματικότητα της.

Εξαρτάται απο το πρόβλημα, το ιστορικό υγείας του κάθε ανθρώπου και μια πληθώρα επιπλέον πληροφοριών που θα χρειαστούν να απαντηθούν για είμαστε σίγουροι αν μπορεί να εφαρμοστεί η μέθοδος και τι θα μπορούμε να περιμένουμε σαν αποτέλεσμα.

Για τους λόγους που αναφέρθηκαν πιο πάνω η Ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση και στην διατήρηση της υγείας καθώς είναι μια μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί προληπτικά.

Οι γιατροί, που γνωρίζουν τις αρχές της μεθόδου, δεν θα είχαν αντίρρηση για την εφαρμογή της σε κάποιον από τους ασθενείς τους. Καλό θα ήταν να υπάρχουν πρόσφατες εργαστηριακές εξετάσεις ώστε να υπάρχει ένα πλήρες ιστορικό και οποιαδήποτε διάγνωση να έχει γίνει από τον ειδικό. Ιδανική θα ήταν η συνεργασία του θεράποντος ιατρού με τον ρεφλεξολόγο και ακόμα περισσότερο όταν εφαρμόζεται μια ιατρική αγωγή, της οποίας τα αποτελέσματα ενδέχεται να είναι πιο γρήγορα και να χρειασθεί μια νέα προσαρμογή.

Η Ρεφλεξολογία ως συμπληρωματική μέθοδος μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με την κλασσική ιατρική ή με οποιαδήποτε άλλη φυσική μέθοδο.

Η Ρεφλεξολογία είναι τελείως ακίνδυνη και ασφαλής μέθοδος. Δεν υπάρχουν αντενδείξεις, το μόνο αρνητικό είναι απλά να μην πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όχι απαραίτητα. Η Ρεφλεξολογία είναι χαλαρωτική και εμβαθύς. Η αίσθηση που μένει σε κάποιον μετά το πέρας της διαφέρει απο άνθρωπο σε άνθρωπο καθώς και από συνεδρία σε συνεδρία. Μπορεί παρόλα αυτά να υπάρξουν ορισμένα σημεία που ερεθίζονται περισσότερο σε σχέση με άλλα.

Αν ποτε δεν έχεις παρατηρήσει τα πέλματα σου, η Ρεφλεξολογία μπορεί να ανοίξει μια πόρτα στη σχέση σου με το σύνολό σου.

Μπορεί να υπάρχουν κάποιες θεραπευτικές αντιδράσεις μετά τις πρώτες συνεδρίες, δηλαδή να επιδεινωθούν ελαφρά τα συμπτώματα. Αυτό συμβαίνει (χωρίς να είναι απαραίτητο να συμβεί) γιατί ο οργανισμός δέχτηκε θετικά τα μηνύματα της Ρεφλεξολογίας και προσπαθεί να ισορροπήσει. Η επιδείνωση αυτή διαρκεί πολύ μικρό χρονικό διάστημα μετά το οποίο όλα καλυτερεύουν.

Μπορεί επίσης να παρατηρηθούν αυξημένη διούρηση, περισσότερες κενώσεις όπως και αυξημένα κολπικά υγρά στις γυναίκες, όλα αυτά σημαίνουν ότι έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός αποτοξίνωσης.

Ο κάθε οργανισμός όμως αντιδρά με τον δικό του διαφορετικό τρόπο.

Για όλες τις τυχόν αντιδράσεις θα ενημερώσετε τον ρεφλεξολόγο σας στην επόμενη συνεδρία αφού θα ερωτηθείτε για το πως αισθανθήκατε κατά το διάστημα που μεσολάβησε.

Κατά την πρώτη συνεδρία ο ρεφλεξολόγος θα σας πάρει ένα ιστορικό, θα σας κάνει κάποιες ερωτήσεις σχετικά με όλη την κατάσταση του οργανισμού σας π.χ. θα σας ρωτήσει για την κατάσταση του πεπτικού σας συστήματος, για τις διατροφικές σας συνήθειες, αν ο ύπνος σας είναι καλός, για πόσο χρονικό διάστημα έχετε αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα και πως ξεκίνησε, αν έχετε άλλες ενοχλήσεις, αν σας έχει δει ειδικός γιατρός , αν κάνετε ήδη κάποια αγωγή, τι ασθένειες ή ενοχλήσεις είχατε στο παρελθόν και αν έχετε κάνει επεμβάσεις και ποιές. Θα σας εξηγήσει τι είναι η Ρεφλεξολογία, πως γίνεται μια συνεδρία Ρεφλεξολογίας, πως λειτουργεί η Ρεφλεξολογία και πως μπορεί να αισθανθείτε.

Μετά θα σας κάνει χαλαρωτικούς χειρισμούς και θα ελέγξει όλα τα ρεφλεξολογικά σημεία για να διαπιστώσει ποια από αυτά είναι μπλοκαρισμένα. Ο Ρεφλεξολόγος δεν επιτρέπεται αλλά και δεν μπορεί να κάνει διάγνωση, αυτό που μπορεί να κάνει είναι να βρει σχεδόν με ακρίβεια σε ποιο σημείο του οργανισμού υπάρχει κάποιο ενεργειακό μπλοκάρισμα, χωρίς όμως να ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτό.

Η Ρεφλεξολογία δεν προβαίνει και δεν επεμβαίνει σε ιατρική πράξη και ως εκ τούτου ο ρεφλεξολόγος δεν μπορεί να επέμβει στην αγωγή, που έχει συστήσει ο γιατρός, να συστήσει φάρμακα και πολύ περισσότερο να καταργήσει αυτά που είδη λαμβάνονται.
Μπορεί όμως να σας δώσει συμβουλές για έναν υγιεινό τρόπο ζωής και για έναν υγιεινότερο τρόπο διατροφής.

Ο τρόπος του πρέπει να διακρίνεται από ευγένεια και ηρεμία ώστε να εμπνέει εμπιστοσύνη και γαλήνη.

Ο άνθρωπος που δέχεται την Ρεφλεξολογία αισθάνεται πολύ ωραία αφού χαλαρώνει και μειώνονται οι εντάσεις. Στην αρχή μπορεί να νιώθει πόνο στα αντανακλαστικά σημεία αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά ο πόνος αυτός σιγά-σιγά θα μειώνεται καθώς η κατάστασή του θα βελτιώνεται.

Μετά τις συνεδρίες θα αισθάνεστε πολύ ωραία αφού θα έχουν απομακρυνθεί οι νευρικές και μυϊκές εντάσεις, θα αισθάνεστε ευεξία, τις δυνάμεις σας ενεργοποιημένες και την ψυχική διάθεση ανεβασμένη. Θα μπορείτε λοιπόν άνετα να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας. Ενδέχεται μετά τις πρώτες συνεδρίες να νιώσετε λίγη κούραση και να επιθυμείτε να ξαπλώσετε ή ακόμα και να κοιμηθείτε, αυτό θα κρατήσει λίγη ώρα γιατί ο οργανισμός έχει δεχθεί κάποια μηνύματα και προσπαθεί να τα επεξεργασθεί ώστε να ισορροπήσει.

Αν είστε μάλιστα αθλητής ή αθλήτρια οι επιδόσεις σας στις προπονήσεις ή στους αγώνες θα είναι κατά πολύ καλύτερες. Συνιστάται να έχετε δεχθεί την Ρεφλεξολογία 1-2 ώρες πριν τον αγώνα και φυσικά να έχετε προετοιμάσει τον οργανισμό σας με κάποιες συνεδρίες Ρεφλεξολογίας λίγες μέρες πιο πριν.

Πολλοί άνθρωποι εκφράζουν ανακούφιση κατά την διάρκεια της συνεδρίας και οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν θετικές αλλαγές κατευθείαν μετά τις συνεδρίες.

Η Ρεφλεξολογία είναι τελείως φυσική μέθοδος, ο ρεφλεξολόγος χρησιμοποιεί μόνο τα χέρια του, σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιο ξυλάκι και αυτό που κάνει είναι να δώσει κάποια μηνύματα στον οργανισμό ώστε να ενεργοποιηθούν οι αυτοθεραπευτικές του δυνάμεις.

Ισορροπεί όλος ο οργανισμός και αυτοθεραπεύεται και ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί θεραπεία για κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα και πολύ περισσότερο σε πόσο χρόνο.
Ο χρόνος εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οργανισμός, την ηλικία, από το πόσο παλιό είναι το πρόβλημα και από κάποιους παράγοντες διαφορετικούς για τον κάθε άνθρωπο.

Ο μέσος όρος που ασκούμε την Ρεφλεξολογία είναι συνήθως 40-45 λεπτά. Ο χρόνος εξαρτάται από τον δέκτη και τον Ρεφλεξολόγο.

Στην αρχή οι συνεδρίες πρέπει να είναι πιο συχνές ώστε ο οργανισμός να δέχεται σε τακτά διαστήματα τα μηνύματα. Οι πρώτες 6-10 συνεδρίες καλό είναι να γίνονται με συχνότητα 2-3 την εβδομάδα, ανάλογα την περίπτωση και την κρίση του ρεφλεξολόγου, έπειτα η συχνότητα των συνεδριών αραιώνει σε μία κάθε εβδομάδα και αργότερα κάθε δύο εβδομάδες. Οι συνεδρίες για την πρόληψη και την συντήρηση της καλής φυσικής κατάστασης ρυθμίζονται ανάλογα με την περίπτωση και τις ανάγκες του καθενός.

Ναι. Μπορείς να κάνεις δώρο μια συνεδρία ρεφλεξολογίας σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Επικοινώνησε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.     6938 307670

Διεύθυνση     Δούσμανη 24 Γλυφάδα, Διαγνωστικό κέντρο Biocare

EMAIL     info@reflexdp.gr

Κλείστε Ραντεβού

Καλέστε στο 6938 307670 ή στείλτε μας τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.