6938 307670 info@reflexdp.gr Μεταξά 39, Γλυφάδα

Συχνές Ερωτήσεις

Η Ρεφλεξολογία είναι μια ήπια, φυσική, συμπληρωματική και ολιστική μέθοδος αυτοθεραπείας, που βασίζεται στην ύπαρξη αντανακλαστικών σημείων στα πέλματα, στις παλάμες, στα αυτιά και στις διάφορες περιοχές του σώματος. Τα σημεία αυτά συνδέονται ή αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες περιοχές και όργανα του σώματος. Με ειδικούς χειρισμούς και πιέσεις στα σημεία αυτά επιτυγχάνεται η ενεργοποίηση, η χαλάρωση και η εξισορρόπηση του οργανισμού.
Διαβάστε περισσότερα

 • Χαλαρώνει
 • Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος επιτρέποντας στον οργανισμό τα πλεονεκτήματα της καλής κυκλοφορίας σε όλα τα συστήματα.
 • Επιτρέπει στον οργανισμό να ισσοροπήσει και να μειώση την ένταση.
 • Προσφέρει χρόνο στους ανθρώπους να ασχοληθούν με την ύπαρξή τους.

Η αγωγή αυτή βοηθάει σε προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν στο:

 • Ερειστικό Σύστημα π.χ. αυχένας, μέση, γόνατα, κ.α.
 • Νευρικό Σύστημα π.χ. πονοκέφαλοι, αυπνία, άγχος, στρές, αυτοάνοσα (στα αυτοάνοσα υπάρχει βελτίωση στην καθημερινότητα και στις επιπτώσεις της νόσου ανάλογα με το ιστορικό) κ.α.
 • Κυκλοφορικό Σύστημα π.χ. ταχυπαλμίες κ.α.
 • Πεπτικό Σύστημα π.χ. δυσπεψία, δυσκοιλιότητα, καούρες, φουσκώματα, οισοφαγική παλινδρόμηση κ.α.
 • Αναπαραγωγικό Σύστημα π.χ. δυσμοινόρια, αμοινόρια, εγκυμοσύνη, γέννα, λοχεία κ.α.
 • Ουροποιητικό Σύστημα π.χ. ουρολοίμωξη, ακράτεια κ.α καθώς και στο Μυικό Σύστημα.

Συνοπτικά, λοιπόν, με τη ρεφλεξολογία:

 • Μειώνονται το άγχος και οι εντάσεις και ο άνθρωπος χαλαρώνει και έρχεται σε κατάσταση ευεξίας.
 • Εναρμονίζονται όλες οι λειτουργίες του οργανισμού.
 • Καλυτερεύει την κυκλοφορία του αίματος, της λέμφου και της ενέργειας.
 • Ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα.
 • Εξισορροπεί το ορμονικό.
 • Λειτουργούν καλύτερα τα απεκκριτικά όργανα και έτσι αποτοξινώνεται ο οργανισμός και αναζωογονείται.

Διαβάστε περισσότερα

Όλοι! Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει κάτι για να ωφεληθεί από την Ρεφλεξολογία. Δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να χαλαρώσει το σώμα, είναι ένας τρόπος για να απελευθερωθούν μπλοκαρίσματα προκαλούμενα από ένταση.

Περισσότερα οφέλη ΕΔΩ.

Όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, σημαίνει ότι υπάρχει μπλοκάρισμα ή ανισορροπία της ενεργειακής ροής. Με την διέγερση των συγκεκριμένων ρεφλεξολογικών σημείων επιτυγχάνεται η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της ενέργειας στο αντίστοιχο σημείο του σώματος. Η Ρεφλεξολογία όμως είναι ολιστική μέθοδος γιατί επιτυγχάνει την ομοιόσταση του οργανισμού και επομένως την αυτοθεραπεία του.

Για τους λόγους που αναφέρθηκαν πιο πάνω η Ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει στην καλυτέρευση και διατήρηση της καλής υγείας και κυρίως είναι μια πολύ καλή μέθοδος πρόληψης.

Η Ρεφλεξολογία ως ολιστική μέθοδος επιδρά και στο νοητικό επίπεδο επιτρέποντας μεγαλύτερη διαύγεια ιδεών και βελτιώνοντας την ικανότητα συγκέντρωσης και προσοχής. Αλλά επιδρά και στο συναισθηματικό επίπεδο δίνοντας διέξοδο σε αρνητικές συναισθηματικές φορτίσεις, που ως γνωστό παρεμποδίζουν την ζωτική ενέργεια προκαλώντας διάφορες οργανικές διαταραχές.

Οι γιατροί, που γνωρίζουν τις αρχές της μεθόδου, δεν θα είχαν αντίρρηση για την εφαρμογή της σε κάποιον από τους ασθενείς τους. Καλό θα ήταν να υπάρχουν πρόσφατες εργαστηριακές εξετάσεις ώστε να υπάρχει ένα πλήρες ιστορικό και οποιαδήποτε διάγνωση να έχει γίνει από τον ειδικό. Ιδανική θα ήταν η συνεργασία του θεράποντος ιατρού με τον ρεφλεξολόγο και ακόμα περισσότερο όταν εφαρμόζεται μια ιατρική αγωγή, της οποίας τα αποτελέσματα ενδέχεται να είναι πιο γρήγορα και να χρειασθεί μια νέα προσαρμογή.

Η Ρεφλεξολογία ως συμπληρωματική μέθοδος μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με την κλασσική ιατρική ή με οποιαδήποτε άλλη φυσική μέθοδο.

Η Ρεφλεξολογία είναι τελείως ακίνδυνη και ασφαλής μέθοδος. Δεν υπάρχουν αντενδείξεις, παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις, όπως π.χ. όταν υπάρχει μεταμοσχευμένο όργανο, ή εγκυμοσύνη κάτω των τριών μηνών. Άλλωστε ένας καλά εκπαιδευμένος ρεφλεξολόγος αφού πάρει ένα αναλυτικό ιστορικό θα προσαρμόσει ανάλογα την τεχνική του.

Όχι απαραίτητα. Η Ρεφλεξολογία είναι χαλαρωτική και εμβαθύς. Η αίσθηση που μένει σε κάποιον μετά το πέρας της διαφέρει απο άνθρωπο σε άνθρωπο καθώς και από συνεδρία σε συνεδρία. Μπορεί παρόλα αυτά να υπάρξουν ορισμένα σημεία που ερεθίζονται περισσότερο σε σχέση με άλλα.

Αν ποτε δεν έχεις παρατηρήσει τα πέλματα σου, η Ρεφλεξολογία μπορεί να ανοίξει μια πόρτα στη σχέση σου με το σύνολό σου.

Μπορεί να υπάρχουν κάποιες θεραπευτικές αντιδράσεις μετά τις πρώτες συνεδρίες, δηλαδή να επιδεινωθούν ελαφρά τα συμπτώματα. Αυτό συμβαίνει (χωρίς να είναι απαραίτητο να συμβεί) γιατί ο οργανισμός δέχτηκε θετικά τα μηνύματα της Ρεφλεξολογίας και προσπαθεί να ισορροπήσει. Η επιδείνωση αυτή διαρκεί πολύ μικρό χρονικό διάστημα μετά το οποίο όλα καλυτερεύουν.

Μπορεί επίσης να παρατηρηθούν αυξημένη διούρηση, περισσότερες κενώσεις όπως και αυξημένα κολπικά υγρά στις γυναίκες, όλα αυτά σημαίνουν ότι έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός αποτοξίνωσης.

Ο κάθε οργανισμός όμως αντιδρά με τον δικό του διαφορετικό τρόπο.

Για όλες τις τυχόν αντιδράσεις θα ενημερώσετε τον ρεφλεξολόγο σας στην επόμενη συνεδρία αφού θα ερωτηθείτε για το πως αισθανθήκατε κατά το διάστημα που μεσολάβησε.

Κατά την πρώτη συνεδρία ο ρεφλεξολόγος θα σας πάρει ένα ιστορικό, θα σας κάνει κάποιες ερωτήσεις σχετικά με όλη την κατάσταση του οργανισμού σας π.χ. θα σας ρωτήσει για την κατάσταση του πεπτικού σας συστήματος, για τις διατροφικές σας συνήθειες, αν ο ύπνος σας είναι καλός, για πόσο χρονικό διάστημα έχετε αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα και πως ξεκίνησε, αν έχετε άλλες ενοχλήσεις, αν σας έχει δει ειδικός γιατρός , αν κάνετε ήδη κάποια αγωγή, τι ασθένειες ή ενοχλήσεις είχατε στο παρελθόν και αν έχετε κάνει επεμβάσεις και ποιές. Θα σας εξηγήσει τι είναι η Ρεφλεξολογία, πως γίνεται μια συνεδρία Ρεφλεξολογίας, πως λειτουργεί η Ρεφλεξολογία και πως μπορεί να αισθανθείτε.

Μετά θα σας κάνει χαλαρωτικούς χειρισμούς και θα ελέγξει όλα τα ρεφλεξολογικά σημεία για να διαπιστώσει ποια από αυτά είναι μπλοκαρισμένα. Ο Ρεφλεξολόγος δεν επιτρέπεται αλλά και δεν μπορεί να κάνει διάγνωση, αυτό που μπορεί να κάνει είναι να βρει σχεδόν με ακρίβεια σε ποιο σημείο του οργανισμού υπάρχει κάποιο ενεργειακό μπλοκάρισμα, χωρίς όμως να ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτό.

Η Ρεφλεξολογία δεν προβαίνει και δεν επεμβαίνει σε ιατρική πράξη και ως εκ τούτου ο ρεφλεξολόγος δεν μπορεί να επέμβει στην αγωγή, που έχει συστήσει ο γιατρός, να συστήσει φάρμακα και πολύ περισσότερο να καταργήσει αυτά που είδη λαμβάνονται.
Μπορεί όμως να σας δώσει συμβουλές για έναν υγιεινό τρόπο ζωής και για έναν υγιεινότερο τρόπο διατροφής.

Ο τρόπος του πρέπει να διακρίνεται από ευγένεια και ηρεμία ώστε να εμπνέει εμπιστοσύνη και γαλήνη.

Ο άνθρωπος που δέχεται την Ρεφλεξολογία αισθάνεται πολύ ωραία αφού χαλαρώνει και μειώνονται οι εντάσεις. Στην αρχή μπορεί να νιώθει πόνο στα αντανακλαστικά σημεία αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά ο πόνος αυτός σιγά-σιγά θα μειώνεται καθώς η κατάστασή του θα βελτιώνεται.

Μετά τις συνεδρίες θα αισθάνεστε πολύ ωραία αφού θα έχουν απομακρυνθεί οι νευρικές και μυϊκές εντάσεις, θα αισθάνεστε ευεξία, τις δυνάμεις σας ενεργοποιημένες και την ψυχική διάθεση ανεβασμένη. Θα μπορείτε λοιπόν άνετα να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας. Ενδέχεται μετά τις πρώτες συνεδρίες να νιώσετε λίγη κούραση και να επιθυμείτε να ξαπλώσετε ή ακόμα και να κοιμηθείτε, αυτό θα κρατήσει λίγη ώρα γιατί ο οργανισμός έχει δεχθεί κάποια μηνύματα και προσπαθεί να τα επεξεργασθεί ώστε να ισορροπήσει.

Αν είστε μάλιστα αθλητής ή αθλήτρια οι επιδόσεις σας στις προπονήσεις ή στους αγώνες θα είναι κατά πολύ καλύτερες. Συνιστάται να έχετε δεχθεί την Ρεφλεξολογία 1-2 ώρες πριν τον αγώνα και φυσικά να έχετε προετοιμάσει τον οργανισμό σας με κάποιες συνεδρίες Ρεφλεξολογίας λίγες μέρες πιο πριν.

Πολλοί άνθρωποι εκφράζουν ανακούφιση κατά την διάρκεια της συνεδρίας και οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν θετικές αλλαγές κατευθείαν μετά τις συνεδρίες.

Η Ρεφλεξολογία είναι τελείως φυσική μέθοδος, ο ρεφλεξολόγος χρησιμοποιεί μόνο τα χέρια του, σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιο ξυλάκι και αυτό που κάνει είναι να δώσει κάποια μηνύματα στον οργανισμό ώστε να ενεργοποιηθούν οι αυτοθεραπευτικές του δυνάμεις.

Ισορροπεί όλος ο οργανισμός και αυτοθεραπεύεται και ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί θεραπεία για κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα και πολύ περισσότερο σε πόσο χρόνο.
Ο χρόνος εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οργανισμός, την ηλικία, από το πόσο παλιό είναι το πρόβλημα και από κάποιους παράγοντες διαφορετικούς για τον κάθε άνθρωπο.

Ο μέσος όρος που ασκούμε την Ρεφλεξολογία είναι συνήθως 40-45 λεπτά. Ο χρόνος εξαρτάται από τον δέκτη και τον Ρεφλεξολόγο.

Στην αρχή οι συνεδρίες πρέπει να είναι πιο συχνές ώστε ο οργανισμός να δέχεται σε τακτά διαστήματα τα μηνύματα. Οι πρώτες 6-10 συνεδρίες καλό είναι να γίνονται με συχνότητα 2-3 την εβδομάδα, ανάλογα την περίπτωση και την κρίση του ρεφλεξολόγου, έπειτα η συχνότητα των συνεδριών αραιώνει σε μία κάθε εβδομάδα και αργότερα κάθε δύο εβδομάδες. Οι συνεδρίες για την πρόληψη και την συντήρηση της καλής φυσικής κατάστασης ρυθμίζονται ανάλογα με την περίπτωση και τις ανάγκες του καθενός.

Ναι. Μπορείς να κάνεις δώρο μια συνεδρία ρεφλεξολογίας σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Επικοινώνησε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.     6938 307670

Διεύθυνση     Μεταξά 39, Γλυφάδα, 1ος Όροφος

EMAIL     info@reflexdp.gr

Κλείστε Ραντεβού

Καλέστε στο 6938 307670 ή στείλτε μας τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.